Извозване на стари мебели цена – как да подготвим мебелите за изнасяне?

Ако сте на прага за извозване на стари мебели цена, значи сте решили да се освободите от старите си мебели и да направите място в дома си? Тогава и може би сте се замислили как да ги подготвите за изнасянето им. Това е важна стъпка, която ще ви спести време, пари и неприятности, ако я направите правилно.

Как да подготвим мебелите за изнасяне?

В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета, как да подготвите мебелите си за изнасяне. Тук ще научите за извозване на стари мебели цена и как да се погрижите за тяхната сигурност, хигиена и екологичност.

Сигурността на мебелите при изнасяне

Едно от първите неща, които трябва да направите е да си гарантирате сигурността на мебелите си при изнасяне. Това означава да ги демонтирате, ако е възможно, или да ги фиксирате, ако не е. Целта е да предотвратите повреда на мебелите или на имота си при транспортирането им.

Ето няколко примера, как да направите това:

Ако мебелите са сглобяеми, разглобете ги на части, които са лесни за пренасяне. Отделете вратичките, чекмеджетата, рафтовете, краката и други детайли, които могат да се свалят. Означете ги с етикети или маркери, за да знаете къде и как да ги сглобите отново. Опаковайте ги в кашони, пликове или покривки, за да ги защитите от надраскване, намачкване или замърсяване.

Ако мебелите не са сглобяеми, фиксирайте ги, за да не се разместват или разклащат при превоза. Заключете вратичките и чекмеджетата, ако имат такива. Прикрепете рафтовете, краката и други части, които могат да се раздвижат. Това може да направите с помощта на лепенки, връзки или колани. Обвийте ги в покривки, килими или фолио, за да ги предпазите от удари, драскотини или прах.

Ако мебелите са тежки или габаритни, помислете за това как ще ги изнесете от дома си. Може да се наложи да използвате специално оборудване, като колички, дъски, ролки или дръжки, за да ги преместите до превозното средство. Може също така да се наложи да демонтирате врати, прозорци или други препятствия, за да осигурите достатъчно пространство за преминаване. В този случай, не забравяйте да ги върнете на място, след като изнесете мебелите.

Хигиената на мебелите при изнасяне

Друго нещо, което трябва да направите е да почистите мебелите си, преди да ги изнесете. Това е не само въпрос на култура и уважение към професионалисте, които ще ви помогнат за извозването, но и на хигиена и здраве за вас и за тях. Никой не иска да се занимава с мръсни, плесенясали или зловонни мебели, които могат да предизвикат алергии, инфекции или други заболявания.

Ето няколко примера, как да почистите мебелите си, преди да ги изнесете:

Ако мебелите са от дърво, пластмаса или метал, избършете ги с влажна кърпа или гъба, за да премахнете праха, мазнините, петната или другите замърсявания. Използвайте подходящи почистващи препарати, които не са абразивни или корозивни, за да не повредите повърхността на мебелите. Изсушете ги добре, за да не останат мокри или влажни.

Ако мебелите са от плат, кожа или друг материал, почистете ги с вакуум или парочистачка, за да извадите праха, космите, мъхът или другите частици. Използвайте специални почистващи препарати, които са подходящи за вида на материала, за да не го обезцветите или повредите. Оставете ги да изсъхнат напълно, за да не се развие плесен или миризма.

Ако мебелите са повредени, счупени или имат други дефекти, ремонтирайте ги или изолирайте ги, за да не представляват опасност за вас или за другите. Залепете или заменете счупените части, които могат да наранят или да се откъснат. Покрийте или премахнете остриета, гвоздеи, скоби или други предмети, които могат да прободат или да се захванат. Отстранете или неутрализирайте батерии, кабели, лампи или други електрически компоненти, които могат да предизвикат токов удар или пожар.

Екологичността на мебелите при изнасяне

Още едно нещо, което трябва да направите е да мислите за екологичността на мебелите си при изнасяне. Това означава да се опитате да намалите отпадъците, които генерирате и да подпомогнете рециклирането или повторното използване на мебелите, ако е възможно.

Още добри идеи четете на този адрес: https://www.izvozvane.com/ceni.

Scroll to Top