Как да организирате извозване на отпадъци от гараж

Извозване на отпадъци от гараж ще допринесе за чист и организиран терен. Това често може да се окаже  предизвикателство за всеки, особено ако това място се използва като склад, а не само за подслон на колата си от времето.

И ако досега сте отлагали почистването на това пространство, сега, когато дойде пролетта, трябва да отделите време и за вашия гараж. Ето 5 съвета за организиране и почистване на пространството, предназначено за вашия автомобил.

  1. Анализирайте пространството и направете план

Един от най-големите проблеми, поради които гаражите често се оказват складови помещения за ненужни вещи е, че собствениците не са наясно с размерите на своя гараж и го бъркат със склад.

Направете план, помислете, дали искате да запазите колата си, инструментите, старите мебели, саксиите, градинските инструменти и т.н., и въз основа на това започнете да го организирате.

  1. Отървете се от безполезни предмети

С времето сте създали навик да държите в гаража всякакви неща, които вече не използвате, но смятате, че ще ви бъдат полезни в даден момент. Ето, защо ви съветваме да започнете с извозване на отпадъци от гараж.

Нищо повече фалшиво. Направете опис на предметите, които действително използвате, и се отървете от останалите. Нямате нужда от това или онова, за да заема пространството ви ненужно.

  1. Поставете обектите в категории

Когато имате нужда от нещо от вашия гараж, трябва да знаете точно, откъде да го вземете. Ето, защо е препоръчително всеки обект да се поддържа в категории. Например, в една част може да поставите вашите риболовни инструменти, а в друга инструментите за домашни ремонти.

  1. Изградете рафтове

Висящите рафтове са чудесен начин да спестите място и да организирате нещата в гаража си. Изградете рафтове по стените, на които да държите всички онези малки предмети, които ви трябват често и които иначе биха заели много място. Не забравяйте багажника за велосипеди, той ви помага да спестите голяма част от мястото за съхранение.

  1. Сглобете шкафове

Друг начин, по който може да увеличите пространството за съхранение в гаража, са шкафовете. Не е задължително да са толкова дебели, колкото висящите рафтове, но са аксесоар, който не бива да липсва в ничий гараж.

Независимо дали ги прикрепяте към стената или са свободностоящи, шкафовете могат да скрият неща, които не искате да виждате или които не искате децата да достигат. Освен това гаражът с шкафове ще изглежда много по-спретнат от този, в който предметите ще бъдат разпръснати навсякъде.

Повече за всичко това, четете на: ЕВРО.ЦЕНТЪР

Scroll to Top