Топ 7 съвета за почистване на таван, които трябва да научите

Нека си го кажем, почистване на таван е нещо, което повечето от нас биха предпочели да отложат, защото не е най-забавната задача.

И все пак, знаете ли, че почистването на таван е от жизненоважно значение за поддържането на енергийната ефективност на вашия дом, качеството на въздуха и цялостното здраве?

Топ съвети за почистване на тавани, за да направим задачата по-управляема.

Това ще ви коства малко пот и упорита работа, но вие и вашият дом ще сте благодарни, когато дадете на тавана си възможност да диша. Тук навярно ще попитате, от какво ще се нуждаете, веднага ви споделяме:

Какво е мансарда?

Някои го наричат мансарда, други просто таванско помещение. Това е пространството между тавана и горната част на дома ви, което може да помогне за контролиране на температурата в къщата. Някои собственици на жилища също използват тази зона за своята офис зона, място, където поставят някаква система, като допълнително помещение за съхранение или дори като преустроено допълнително жилищно пространство.

Идеално ли е да имате таванска стая?

Въпреки че може да е много полезно да се възползвате от това допълнително пространство, което таванското помещение предлага, тук има много фактори, които трябва да имате предвид, когато решите да използвате тази зона за съхранение или като резервна стая.

Например, трябва да се уверите, че изолирате правилно тавана си, за да бъде подходящ за живеене и идеален за съхранение на вещи. Освен това трябва да проверите дали конструкцията на къщата ви може да издържи допълнителната тежест на нещата, които съхранявате, или на допълнително ниво на жилищно пространство. Трябва също така да вземете предвид цената и местните строителни разпоредби във вашето населено място по отношение на преобразуването на таванско помещение.

Дори и да изисква много работа, разполагането с цялото това допълнително пространство за съхранение или като жилищна площ и това може да си струва. Само не забравяйте да отдадете голямо значение на почистването и поддръжката на вашия таван.

7 съвета за почистване на тавана

Почистването на таван не трябва да е нещо, от което да се страхувате и отлагате, докато не стане твърде късно. Експертите на smetishte.com препоръчват редовно дълбоко почистване веднъж до два пъти годишно и сезонно почистване, разчистване и проверка.

Използвайте тези седем съвета за почистване на тавана, за да се справите със задачата ефективно и ефикасно.

  1. Защитете се

Таваните са идеални места за размножаване на плесени, прах, вредители, бактерии и патогени. За целта предвидете и носете предпазни средства, за да ограничите излагането си на вредни частици.

  1. Изпразнете тавана

Премахнете всички мебели и предмети, съхранявани в пространството, за да ви бъде по-лесно да почиствате и да се движите из помещението.

  1. Отървете се от целия прах

Използвайте прахосмукачка с филтър преди метла, четка или парцал, за да избегнете разбъркването на праха. Винаги започвайте отгоре (от тавана или гредите) и вървете надолу.

  1. Почистете вентилаторите, прозорците и екраните

Искате да се отървете от вредните частици, полепнали върху всички мебели и тела? Направете го. Наред с това отворете, за да може чистият въздух да навлезе свободно.

  1. Проверете за плесен и мухъл

Мухълът, плесента и влагата са смъртоносни смеси, които могат да увредят дома ви и да причинят здравословни проблеми. Центровете за контрол и превенция на заболяванията съветват незабавно да се отървете от и да контролирате растежа на мухъл във вашия дом. Ако страдате от респираторно заболяване или алергия, най-добре е да оставите специалистите по почистване на тавани да се справят с проблема.

  1. Проверете изолацията

Таванското помещение може значително да подобри енергийната ефективност, температурата и въздушния поток на вашия дом, когато е правилно изолирано. Затова си гарантирайте липса на луфтове и че изолацията не е влажна, нито е паднала под гредите или пода.

  1. Заемете се със съхраняваните си артикули

Прегледайте нещата, които сте изнесли от тавана един по един и преценете дали все още имате нужда или полза от тях. Решете какво ще запазите, какво можете да дарите и какво трябва да изхвърлите.

Правилно организирайте и съхранявайте останалите предмети и ги подредете. Обърнете внимание, че има определени предмети, които трябва да избягвате да съхранявате на тавана си.

Наемане на специалисти за почистване на вашето таванско помещение може да ви е от голяма полза. Не пренебрегвайте. Тях може да наемете т този адрес: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Scroll to Top