Има начин да се отървете от хлебарките завинаги

Ако живеете в частна къща, ще трябва достатъчно старателно да отровите насекомите като хлебарки веднъж, а след това редовно да предприемете превантивни мерки, за да не ви посещават в бъдеще.

Ако това не ви се струва толкова лесно, колкото звучи, предлагаме ви да се запознаете обстойно с работата на екипите по борба с вредителите: Превента ДДДД.

И така, ако сте щастлив собственик на жилище в жилищна сграда, не може да направите това, без никакви действия, координирани със съседите. Съгласете се с всички наематели и извършете борба с вредителите едновременно. В противен случай може да се случи, че войски от хлебарки от друг етаж да влязат отново във вашия неутрализиран апартамент.

Предпазни мерки срещу хлебарки

Поддържайте дома си подреден

За да унищожите вредители, едно-единствено почистване не е достатъчно, трябва редовно да го почиствате. Съхранявайте храната в херметически контейнер, отстранявайте всички трохи от масата и следете къде се хранят домашните любимци. Добра идея е вашите кухненски чекмеджета да бъдат инспектирани за разсипани зърнени храни. Препоръчително е съдовете да се мият веднага след хранене, а не да се съхраняват в мивката с остатъците от ястието вътре.

Изхвърляйте редовно боклука

Избягвайте да съхранявате боклук в шкафа под мивката или да съхранявате преливащи торби до входната врата. Изградете си навика да правите редовни разходки до кофите за боклук и поставете контейнер с херметичен капак в кухнята.

Елиминирайте течовете незабавно

Ако хлебарките съществуват в дома ви, добре е да знаете, че го правят в продължение на седмици без храна, но не могат да прекарат и ден без вода. Затова е необходимо редовно да се проверяват потенциално опасни места (тоалетно казанче, мивки, тръбни връзки) за течове. Освен това, не забравяйте да избършете повърхностите в банята след активно къпане. Добре е да не злоупотребявате с миенето на подовете (или поне не да изливате цяла кофа с вода наведнъж).

Поправете пукнатините

Ако съседите ви не са чистници, погрижете се за недостъпността на инсекти във вашия апартамент. Разгледайте стените, тавана, ъглите на стаята: може да има пукнатини. Ако се налага направете някои затваряния и шпакловки. Затворете вентилационните отвори със специална фина мрежа, през която насекомите не могат да изпълзят и трайно да се настанят във вашия дом.

Спазвайки тези мерки за сигурност, шанса хлебарките да се настанят във вашето жилище са минимални. И все пак, ако имате нужда, винаги може да потърсите фирма за дезинфекции срещу хлебарки.

Scroll to Top