Как да удължим живота на принтера

Принтерът е нашият истински приятел и надежден приятел, който ще отпечатва документи или снимки по всяко време на деня или през нощта. За да не работи принтерът дълго и да ни служи толкова дълго, колкото е възможно, трябва да спазвате няколко правила.

Ако хартията е заседнала в принтера, не я изваждайте сами от термичния блок. Това може да повреди системата за подаване на хартия и печатащата глава на принтера.

Ако решите да зареждате сами касетата за лазерно печатащо устройство, внимателно да проверявате здравината на монтажа. Ако тонерът попадне вътре, ще ви бъде по-лесно да купите нов принтер Minolta Лазерен принтер C3100P, отколкото да поправите съществуващ. Разбира се, не е възможно да се премахне напълно възможността за прах и тонер от хартия в принтера, но все пак се препоръчва периодично да се гледа в принтера.

Премахването на натрупаната мръсотия и тонер с гъба или прахосмукачка ще удължи живота на устройството. В никакъв случай не трябва да изтърсвате или да изгорите тонер, като завъртите принтера. Това може да доведе до управление или задвижване.

За да се грижите за принтера, има различни течности, салфетки, четки. Външните елементи могат да бъдат третирани със сапунена вода, но е важно да се гарантира, че течността не попада в устройството. След това принтерът трябва да изсъхне най-малко 2-3 часа.

Също така е важно да спазвате инструкциите за безопасност. Свържете принтера със системния модул само с изключено захранване. Не си струва да поставяте принтера до радиаторите, както и на места, където може да бъде изложен на слънчева светлина.

Мастилените модели често се счупват поради запушване на печатащите дюзи или когато мастилото изсъхва в тях . За да избегнете това, не оставяйте принтера със стационарни печатащи глави без мастило повече от 5 минути. Също така за нормалната работа на устройството е необходимо да се отпечатват поне веднъж на всеки 2 месеца. В идеалния случай отпечатайте тестова страница всяка седмица. Поради това печатащата глава няма да изсъхне.

При матричните принтери често се разпадат поради неправилно функциониране на печатащата глава. Причините за неуспехи могат да бъдат натрупване на мръсотия и прах или липса на смазване по оста на движение на главата. За да премахнете тези дефекти, внимателно избършете печатащата глава със специална кърпа, навлажнена с алкохол, след което внимателно смажете с моторно масло. Може да си купите най-новите принтери на office1.bg.

Scroll to Top