5 европейски страни с най-евтини имоти

Всяка държава си има своите стандарти и съответно от тях се определят много цени. Ако търсите да купите имот, било то луксозни имоти или обикновен достъпен за средно-статистическия човек, то предлагаме ви да се спрете на някоя от следните:

Испания

Най-популярната страна сред много купувачи на имоти е Испания. На първо място Испания започва да предлага изгодни имоти в края на 2016 г. и оттогава постоянно увеличава предимствата си. Това не е изненадващо. След продължителна криза, когато цените на жилищата падат постоянно, ситуацията започна да се подобрява. На фона на голямото външно търсене испанските квадратни метра започват да се оценяват – с 1-5% в зависимост от региона. И разработчиците започват да се връщат на пазара с нови проекти.

В същото време, все още е възможно да се купуват къщи на брега на цени, които не са съпоставими с предкризисни жилища. В най-бюджетираните са Аликанте и Торевиея има много възможности за покупки на имоти от 50 000 евро. И още по-евтино. И в престижната и традиционно скъпа Марбея и на брега на Барселона – от 140 000 евро.

България

България е втората най-популярна страна за тези, които искат да купят къща край морето в чужбина. Основното предимство е много ниският праг за влизане или по-просто достъпните цени. От на „квадрат“, който е паднал в цената с почти 30%. В големите градове растежът вече е започнал, но на брега цените остават неподвижни.

Една рядка европейска страна може да предложи на купувачи от Русия или Украйна полезна комбинация от ниски цени за курортна собственост (от 15 000 евро), висока транспортна достъпност и липса на езикова бариера. Въпреки краткия плувен сезон, може да се спечели и от под наем. Средният добив в България е 3-5% годишно. Няма да печелите много, но ще може да изплатите разходите за съдържанието. Повече за оферти и цени на български имоти вижте тук: сайта на агенцията

Италия

Италия не може да бъде наречена достъпна дестинация за закупуване на ваканционен имот, но това не пречи на нейната популярност сред чуждестранните купувачи. От кризата, средната „цена“ е намаляла с 20-30% и докато продължава да намалява, макар и незначително – с 1-3% на година. Експерти разумно заявяват, че стабилизацията не е далеч, а цените са по-привлекателни от всякога. Може би, поради тази причина, делът на купувачите от чужбина в курорта пазара на недвижими имоти се разраства.

Днес може да намерите и купите вила на плажа в Лигурия за € 550,000-800,000 . Сумата е значителна, но преди няколко години е било невъзможно да се мечтае за такова ценово предложение. В най-бюджетните курорти в Калабрия може да попаднете и на имоти на цени от 40 000 – 500 000 евро.

Гърция

Стабилна е една от десетте най-популярни дестинации за закупуване на ваканционен имот. И причината за това не е естествена красота, въпреки че и те, но много атрактивни цени. Гърция е една от малкото средиземноморски страни, заедно с Италия, където цената на съоръженията все още намалява. Според някои наблюдения, от цяла Европа жилищата в Гърция са най-достъпни в Европа.

Много експерти смятат, че скоро пазарът ще се стабилизира и ще се развива. В подкрепа на това се казва забавяне на цените до 1-2% годишно, ръст на закупуване на дейност от чужденци и повишаването на цените на недвижими имоти в най-популярните региони на Гърция. Например, цената на островите квадратен метър започна да расте в стойност още през 2015. Въпреки това, на остров Крит можете да намерите опции от € 30000, в Родос – от € 60000-70000.

Черна гора

Всяка трета транзакция на Черногорското крайбрежие от 2008 г. на пазара на местните недвижими имоти е с намалели 30-40% и в отделните курорти през 2017 г. Ето защо в страната все още е възможно да се купува жилища на много демократични цени, дори и в новите сгради. Освен това при проектите в процес на изграждане „цената“ е с 10-20% по-ниска, отколкото в завършените.

Днес това не е най-евтината балканска страна, която предлага море, слънце и недвижим имот на разумни цени. И това, че за мнозина е важно, разрешението за пребиваване в Черна гора може да бъде получено от купувачи на всеки недвижим имот. Разбира се, не може да се конкурира с България по офертите, но къща край морето, на ривиерата може да се намери за € 65000-75000. Подробна информация за това потърсете директно в агенция по недвижими имоти.

 

 

 

 

Scroll to Top