Съвети за постигане максимума от инсталацията на климатик

Знаете ли, че вентилаторите не охладят стаи? Когато една стая е празна, изключете вентилатора. Не само, че няма смисъл да работи в празна стая, но също така отделя топлина от мотора.

Ето няколко съвета:

Преди да пуснете климатик или вентилатор, затворете прозорци и врати. В случай, че в помещенията има много горещ въздух, направете обратното отворете за известно време, за да стане течение и застоялият въздух да излезе по-бързо. Това ще е от полза и за ефективната работа на климатици Мултисплит Toshiba RAS – 5M34S3AV – E.

Настройте термостата на 30 ° или по-висока. Можете да спестите 2-3% от сметката за ток за всеки градус по-топло.

Дръжте щори и завеси затворени и така, че да предпазват от нахлуване на слънчевата светлина в къщата, за да се задържи топлината навън.

При боядисване на дома или подмяна на покрива, използвайте светли цветове, за да се отразява топлина, а не да създава парников ефект.

Затворете камина, когато не се използва. Това ще помогне за предотвратяване на излизането на студен въздух и нахлуването на горещ въздух през комина.

Ако в близост до прозорците имате сенчести дървета по западното и южното страни на вашия дом, това ще намали топлината от горещото слънце в цялата къща.

Уверете се, че лампи, електроника и уреди, не са в близост до термостата. Топлината от тези елементи може да доведе до прекъсване процеса на работа за по-дълго, отколкото е необходимо.

Използвайте пароуловител и абсорбатор за отвеждане на топлината от вашия кухня и баня.

Изкарайте сушилнята навън, за да се намали топлината и отделяната от прането влагата в дома си. Най-добре е подобна домакинска техника да се държи на специални места,, известни като мокри помещения, а дрехите да са максимално сухи.

Проверете таванската вентилация. Области, попадащи в лошо вентилирани тавани са много по-горещи.

Не настройвайте термостата на по-студено от нормалния настройка, когато включите своя климатик. Той няма да охлади дома по-бързо и може да доведе до прекомерно охлаждане и нежелани разходи.

Използвайте по-малко голямата фурна, като я заместите с помощта тостер, мини фурни, микровълнови печки, глинен съд и решетки, за да се намали количеството на генерирана топлина.

Също така помогнете на въздуха да изсъхне в миялната машина с по-малко топлина.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top