7 маски за здрава и хидратирана кожа при слънчев загар

Слънчевият загар по кожата днес се смята за много секси, за разлика от годините на Аристократизма, когато придворни дами, богаташки съпруги и дъщери са криели лицата си под чадъри, шапки с голяма периферия или була.

За да получим слънчев загар, обаче излагането на слънце не винаги е възможно, а в старта на предстоящото лято всяка модерна жена вече иска да има такъв. Тук няма да говорим за солариума, за който така много се изписа и изприказва, каква вреда носи на кожата.

хидратирана кожа при слънчев загар
хидратирана кожа при слънчев загар

Винаги е имало и ще има, както привърженици на новостите, така и критици.

Сега, за вас избрахме хидратиращ крем за лице и тяло и 7 естествени маски за слънчев загар на кожата, които освен красив тен ще ни дарят и със здраве:

  1. Отвара от кафе, черен чай и какао – с трите съставки може да приготвите отвара, с която да отривате сутрин и вечер, кожата на лицето. Освен сияен и златист тен, ще направите лицето си по-меко, стегнато и здраво.
  2. Ексфолиант с кафе и какао – приготвя се от двете съставки в смелено състояние. Служи за идеално почистване на кожата, придавайки завиден тен на кожата на лицето. Наред с това отстранява мъртвите клетки, а при сухота в кожата може да се сложат и няколко капки зехтин.
  3. Моркови – те са идеален, естествен автобронзант. Сок от морков може да се смеси със зехтин, да се отрие със сместа кожата и да се изчака да престои 15 мин. За жените с много светла кожа не се препоръчва, защото може да оцвети кожата в оранжево или жълто.
  4. Ревен срещу мазна кожа – освен, че служи за подхранване, сока от корена на ревена е идеален за освежаване на тена.
  5. Ревен, жълтък и сметана срещи суха кожа – 1-н жълтък, 1 с.л. сметана и 2 с.л. сок се смесват и с маската се престоява около 15 мин. Ревенът помага и срещу образуване на пигментни петна. Пропорцията за лечението им е – 1 с.л. ревен се залива с 1 ч. ч. вода и се оставя да заври. С получената отвара се отрива кожата на местата засегнати от пигментация.
  6. Лайка – прави се запарка като за чай от билка лайка и вода. С отварата се тонизира лицето. Може да се ползва по няколко пъти дневно.
  7. Препоръчително е към всяка една от маските да се добави и богата храна на моркови, портокали, домати и тиква.

 

Scroll to Top