Съвети в почистването, които ще спестят от сметката за електричество

Мислили ли сте някога, че почистването може да ви помогне да спестите? Нашите експерти казват, че има съвети за почистване, които наистина работят и пестят парите. Днес се съгласиха да споделят тези съвети.

Трябва да разберете, че чистите уреди работят по-добре и използват по-малко енергия за изпълнение на задачата.

Хладилника

  1. След три месеца трябва да почистите намотките. Натрупаният прах може да намали охлаждащите способности, което ще доведе до използването на повече енергия.
  2. Препоръчва се да се вакуумира прахът и трохите, които се натрупват зад хладилника.
  3. Редовно размразявайте хладилника. Не позволявайте на слана да расте, толкова по-трудно хладилника работи толкова повече енергия, която използва.

Отоплителна система

Разбира се, можете да се опитате да поддържате вашата система за охлаждане и отопление сами, но е по-разумно да помолите професионалистите да я проверят.

Това, което можете да направите, е да:

  1. Да се ​​вакуумират отворите и каналите, за да се подобри циркулацията на въздуха.
  2. За да почистите и да подмените филтрите, ако е необходимо. Трябва да се каже, че филтрите трябва да се сменят веднъж месечно по време на отоплителния сезон. Ако имате филтри от метален тип, не е нужно да ги замествате толкова често, но също така трябва да се почистват веднъж месечно.
  3. Ако използвате газови отоплителни системи, препоръчваме да проверите правилната им работа веднъж годишно, обикновено преди началото на отоплителния сезон.

Пералня

Не забравяйте, че термостатът на бойлера трябва да бъде настроен на 120 F. Не забравяйте, че всяка редукция от 10 ° ще намали разходите за миене до 13%.

  1. Така че първото правило е да измиете дрехите в топла вода и да изберете „Изплакнете студено“ функция за изплакване.
  2. Не използвайте твърде много препарат. Винаги четете етикетите.
  3. Уверете се, че сте избрали подходящи настройки според типа дрехи, които ще измиете.
  4. Не измивайте дрехите с петна два пъти, много по-добре е да използвате предварително накисване или цикъла на накисване, което ще спести енергия и пари съответно.

Бъдете мъдри и не губете парите си. Когато се нуждаете от специфични почиствания като почистване на силно замърсени апартаменти, потърсете фирма: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia.

 

Scroll to Top