Как да се разделим с всичко старо в дома

Стари спомени заключени в кутии и чекмеджета в дома.

Това са нещата, които ви напомнят за важни хора, постижения, или събития от миналото ви. Специалистите твърдят, че в паметта си пази четири вида елементи и с тях затрупваме домовете си. Тях наричаме – съкровищата.

Ако искате да сложите край на това обвързване, направете основно почистване. Започнете с почистване на тавани и мазета. Това са местата, където всички складираме купища излишни неща.

Съкровищата представляват върховите преживявания на живота ви и най-важните моменти от историята на вашето семейство. Тяхната стойност не се измерва в пари, а в смисъла и значимостта, които държат за вас или вашето семейство.

Въпреки че можете бързо и лесно да илюстрирате много от вашите съкровища, внимавайте: съкровищата наистина могат да забавят вашия прогрес.

Според други изследвания съкровищата представляват около 5% от обектите, които притежаваме всички у дома. Ако определено искате да запазите тези неща и те за вас са наистина най-важните и специални неща, прекарайте известно време в организиране именно на тези елементите.

След като сте отделили в кашони – полезни и непотребни, повикайте екип за тяхното извозване.

Още по-лесно ще е ако дарите някои от вещите, които имат сантиментална стойност за вас на хора, за които биха били полезни. Това може да са детски играчки на порасналите ви деца, които биха зарадвали нечий други деца или дрешки и пр.

 

Scroll to Top