Как да създадете уют в къщата

Чувствате се все по-неудобно в собствения си дом? Това не е проблем, ако знаете някои трикове.

Фактът, че всяко жилище създава свой уникален облик е хубав повод. Ако сте забравили кое ви е привлякло, когато за първи път сте влезли в стаята, то разгледайте внимателно сега. Как ви кара тя да се чувствате. Дали това в нея е хубаво и топло, дали създава усещане на копнеж, или по-скоро желание да го оставите?

Ако усещате повече отрицателната атмосфера – това е основната причина за липсата на комфорт.

Какво да направите за пръв път, за да промените асоциации и емоциите, които причинява интериора. Делят ви само на две стъпки.

Взема решение за стил. Ако имате прекалено остаряло обзавеждане, време е да помислите за обновяването му. Тук от полза ще са услугите за извозване на стари мебели.

Създаване на хармоничен ансамбъл от битови предмети и това да получите една обща картина. Свържете фантазията с детайлите на бъдещето, представете си, стандартна къща. Изберете миризми, форми, както и броя на елементите. Разбира се в този момент съзнанието ви ще е слугиня и необичайна идея на тезгяха.

Изберете дървени мебели – такива не само показват висок социален статус на собственика, но и дома изглежда по-приветлив. Освен това миризмата на дърво не може да се сравнява с всеки синтетичен ароматизатор.

Бъдете в хармония с природата, а така със сигурност ще сте заобиколни от комфорт. Украсете интериора. Това е най-лесният начин да се създадете приятна атмосфера. Изхвърлете всекидневните офис щори и завеси на прозорците, добавете елегантен цвят тюл или тежки завеси с ресни.

На публичните неща – килими, черги, покривки за легло, които правят една къща „мека“ придайте автентичност. Изберете един цвят или два, които нежно и естествено да се преливат.

Създайте настроение – за целта изберете перфектния аромат. За това ще помогнат етерични масла и горелката. С обонянието и приятните аромати дори може да се отървете от депресия, стрес и нервно напрежение.

Също така запълнете пространството с пресен и свеж въздух, редовно избърсване на прах и проветряване на помещението, за да се избегнете всякакъв чувство на задух.

Организирайте топлина и комфорт – погрижете се за правилната светлина. Тя трябва да е мека. Ток е забранено лампи с ярка бяла и студена синя светлина. Спрете се на устройствата с мека и приятна, не натрапчива светлина. Такива са идеалното решение за релаксираща атмосфера.

 

Scroll to Top