Замърсяванията и дезинфекцията

Най-голямата опасност която грози здравето ни са микрбите и токсичните химикали. За жалост те присъстват навсякъде в домовете ни и ежедневието. Те са в контакта с хора, водата, в храната.

Дезинфекция – изключително големи роблеми могат да доведат изоставени и запустели жилища, обитавани от клошари, самотници и бездомни хора. Често в такива се подвизават и психично болни хора. Те се изолират от света и дори когато настъпи краят им, трябва да мине дълъг период от време, за да се намери някой, който да сигнализира. Ако и вие знаете за такива случаи, моля обадете се на 0888 00 11 33 и да поръчате почистване след труп в София и болнична дезинфекция на помещения.

Когато настъпи подобен момент или много замърсените терени в домове трябва да бъдат почиствани се препоръчва дезинфекция. С дезинфектанти се унищожават всякакви патогени и микроорганизми, дори по най-деликантни повърхности. Такива препаратеи са мощни и с тях боратя само специализирани професионални екипи. Те могат да дезинфекцират всякакви вируси и бактерии, а след това отстраняването им да става лесно, дори, когато е по тежки метали. Някои дезинфектанти могат да имат агресивно действие върху човешките органи и е необходимо допълнително да бъдат изплакнати с вода.

Стерелизация – отстраняването на вички микроорганизми от предмети, които са в контакт с кожата се нарича стерелизация. Кухненски съдове, чаши и рибори за хранене, вскяо е желателно да се изварява с греща вода за около 20 минути. Сле процедурата по дезинфекция, предметите се измиват и се оставят на слънце за един ден. Ултравиолетовите лъччи могат да доубият микрорганизмите, действайки като естествен терелизатор и за спиране растежа им в бъдеще.

 

 

Scroll to Top