Как да определите сами типа кожа и да изберете правилния крем за лице

Ако до преди няколко години се чувствахте естествено и красиви, а от скоро нещата не са съвсем така, то значи усещате леките промени, които настъпват с възрастта. Никой не казва, че вече сте остарели, но ежедневното полагане на грижи ще забави първите признаците на старостта.

Ако кожата ви бързо се омазнява прекалено, или имате усещане, че се опъва като ластик, който всеки момент ще се скъса, или кожата е покрита с видими червени и силно раздразнени петна, то навярно не ползвате правилната козметика.

За марки козметика, няма да ти говорим сега, но нека насочим погледа към друг важен момент и деликатните места, за които всяка жена трябва да знае. Било то заради едната обща култура или най-малкото, защото все пак става дума за нашата кожа:

  1. Когато използвате един продукт или серия от продукти, повече от 3 месеца, но видими резултат няма, то време е да смените марка или серия. Дерматолозите споделят, че един ефикасен продукт показва резултата си до 6 седмици.
  2. Ако се стремите да имате сияеща, здрава кожа, важно е да определите типа й. В случай, че не откривате причината за проблемите, то консултирайте се със специалист – дерматолог или козметик.
  3. Когато кожата ви е суха не бива да използвате пяна за лице, ексфолиант или пилинг. Те влошават ситуацията. Когато кожата се лющи, щипе, пари или създава чувство, че ще се пръсне, докато правите гримаси, то тя със сигурност е или много суха или чувствителна кожа. Изборът на козметика трябва да насочен към продукти с успокояващи съставки.
  4. Ако лицето ви е склонно към омазняване, важно е да знаете, че кожата може да е или чувствителна, или умерена. При първата се появяват пъпки, придружени от парене и щипане. За втория тип кожа са характерни разширените пори и лъщящ ефект. И в двата случая гелът или пяна трябва да присъстват в ежедневната грижа. Препоръчват се и серуми с витамин С, консистенции без допълнителни мазнини и парабени и т.н.
  5. В комбинираната кожа се забелязват участъци по чело, брадичка, нос, известни като Т-зона, които се омазняват. В тези случаи е важно да имате под ръка мокри кърпи. Такива със състав от масло от чаено дърво са идеални в грижата срещу мазна кожа. Дерматолозите съветват да се използват специални продукти за смесен тип кожа.

Разбира се, това са само общи неща, за всеки индивидуален случай и проблем с кожата е от изключително значение да се потърси професионална консултация.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, затова с нея шега не бива. В заключение, нека само добавим, че лечението на кожата струва твърде скъпо и трае много дълго, затова по-добре заложете в доказани продуктови линии козметика atache за ежедневна грижа, вместо маса средства в лечение и ограничения!

 

 

 

 

 

Scroll to Top