Илюзия в линиите и формите в изграждане интериора на дома

Обзавеждането на съвременните жилища е сравнително еднообразно. Дневната е мебелирана неизбежно с канапе, фотьойл, масичка. Спалнята все още не е разделена с традиционни комплекти мебели, а в масата на тийнейджъра има бюро, легла, стол, шкафове с дрехи. Останалите вещи в интериора се отделят от това правило.

Да се определят като еднообразни в помещенията пък ще звучи като комплимент. Те са почти еднакви, в повечето случаи правоъгълни, с равни размери. Въпреки това обаче ако е нужно да установим нов или различен интериор ще разберем и че те не си приличат.

Когато са ви омръзнали мебелите или ако искате промяна в дома, винаги може да стартирате проект по подмяна на старото обзавеждане. Научете за фирми, които предлагат хамалски услуги, транспорт или почистване. С тяхна помощ всичко може да е по-организирано и на достъпни цени:

ХАМАЛ.BG – хамали с транспорт и товарен превоз;

SMETISHTE.COM – за извозване на битови отпадъци;

FORI.EU – за почистване, извозване от стар апартамент или жилище.

Ако се вгледаме в обемите, такива не само ни дават първата представа за големината на една вещ, но и разкриват затвореността и значително я изменят. Затворените обеми винаги изглеждат много по-едри от отворените. Това често създава илюзията за много по-едри  от отворените. Понякога мебели с еднакви размери, но различни форми създават разединени илюзии. Така например шкафовете заемат много повече пространство, креслото дребнее пред равностойният фотьойл, а всичко това започва с илюзията.

Ето, защо ако искаме малките помещения да изглеждат по-просторни е важно да поразчистим всички излишно. Махнете старите и обемни мебели, а на тяхно място вмъкнете интересни и по-практични неща.

В големите пространства малките мебели стоят по-добре, когато са със затворени обеми и солидни тежки профили. Така пропорциите, чрез мебели излъчват съдържание, сила и величие.

Вещите пък от своя страна допълват този интериор и внасят повече настроение. Те се превръщат с времето в безмълвни хипнотизатори, които неспирно втълпявате с най-универсалната си визия – езика ба формите

 

Scroll to Top