Справяне с отрицателни отзиви за социални медии

Никой не обича да намерите негативни отзиви за своя бизнес, било то във Facebook или сайтове за клиенти. Уви, само ако не сте съвършени това е много вероятно да се случи. Използвайте тези съвети, за seo оптимизация и интернет реклама и ще се справите с негативните коментари по възможно най-добрия начин.

Лоши отзиви

Живеем в един свят, в който всеки има право на глас. Вашите клиенти могат да говорят, да правят снимки, да си взаимодействат с други хора, и творчески положително или отрицателно. Това съответно се отразява на вашия бизнес и най-лошото от всичко е, че казаните или написани неща не трябва да са непременно верни. Понякога дори са тъкмо обратното на вас и вашия бизнес.

Лошото е, че социалните медийни сайтове се преглеждат в рамките на секунди, а прочетено становище за вашия бизнес там може да им окаже сериозен удар. Много е вероятно да се отрази и положително, но това, което трябва да направите, когато отрицателните мнения идват е да:

Не приемате лично

Вашият бизнес е това, което е и много личното действителност не е лично. Рецензентът е в отговор на опит с бизнеса ви, точно както са попаднали при всеки друг бизнес. Сложете на вашия бизнес капачка и не забравяйте, че това не е отражение на вас като личност.

Отговаряйте като бизнесмен

Напълно разбираемо е да искате да оспорите коментар с лицето, но двубоят е за „дивия запад“, но подхожда на един бизнес стил. Това само може да усложни щетите. Никой не обича лудите глави, така че не действат като такива. Все пак клиентът винаги е прав. Дори и да не вярвате в определен случай, вашият отговор трябва да го посочи. На по-късен етап може да как реагирате и по-друг начин.

Не оставяйте публикации на вашата Facebook страница

Да, Facebook, както и всички социални медии е за взаимодействие, но повечето фирми изключват функцията, която позволява на всеки да публикува на вашата страница. Не забравяйте, че трябва да публикувате само оригинални мнения, не коментари. Уверете се, че вашата марка е гласът на вашата Facebook страница и нека другите да коментират публикациите си. Ако те са отрицателни, можете да отговорите в секцията за коментари.

Ако изглежда малко, грубо, помислете за това: как тези, които имат достатъчно акъл да напишат Facebook, вероятно знаят безбройните места, където могат да пишат на онлайн включително вашия сайт, Twitter и много други. Ако те пишат на прозорците на вашия виртуален магазин, вие бързо ще го премахне. Вашата Facebook страница е един от прозорците на вашия виртуален магазин.

Време е да разберете как да си направите по-добра сео оптимизация на готови онлайн магазини!

Scroll to Top