Освежаващ цвят от липа

След тежък ден, при физическа умора от изхвърляне на мебели и почистване на дома, може да имате нужда от магически лек. Такъв може да извлечете от цветя на липа. Ето как да стане това:

Инфузия от липа може да помогне за облекчаване на стреса. Излишният стрес и умора изчезват, ако се подготви отвара от липа или вана. Като допълнителен бонус ще бъде меката и нежна без омазняване кожа. Но имайте предвид, че температурата на ваната не трябва да бъде прекалено горещо – не повече от 36,6 градуса.

Ефектът на отвара от липа има лечебна сила при заболявания като цистит, бъбречни камъни и други форми на заболяване.

Отварата на цвят липа активира стомашно-чревния тракт, нормализира функциите.

Специално внимание следва да се обърне на използването на отвара от цвят липа в козметиката. За затягане на увисналата кожа и подобряване на тена се правят готви кубчета лед в основата на бульон от липа. Също така, цветът дава положителен резултат при намаляване имунитета, повреди в менструалния цикъл. Напитката помага и срещу инфекциозни и възпалителни заболявания на устната кухина, лекува изгаряния.

Как най-добре да използвате цвят липа?

Най-популярната отвара от цвят липа. За да се подготви напитката има много прост метод: просто се изсипва вряща вода върху сухи цветя от липа и се оставя да престои няколко минути. Отвара от липа може да се пие по цял ден, преди хранене или след – няма значение.

Полезна е и баня на липов цвят. Това е ефективно средство за облекчаване на ревматични болки, лечение на заболявания на нервната система и с многообхватен характер.

Масло от липа помага при подагра, рак на гърдата, язва. За да се получи маслото трябва да се втрива липа липов цвят на прах и се смесва с горещо масло (зехтин или слънчогледово масло). Съставките трябва да се оставят за 20 дни, а след това се прекарват през филтър и се изсипват в използваема капацитет. Маслото се използва външно.

Кой не трябва да се третира с цвят на липа?

Въпреки широката гама от приложения, маслото е билков продукт, не може да се използва за ежедневна напитка като чай. Неговото потогонно свойство се отразява на работата на сърцето, по не най-добрият начин.

Научете и кой може да организира рязане на клони на дървета почистване на дворове, а след това си засадете една липа.

Scroll to Top