Два типа селскостопански машини и спецификите им

Селскостопанска техника трактор бг е много разнообразна, но по принцип всички видове са комбинация от зъбни колела, валове, вериги, колани, ножове, шейкър и т.н., които са разположени на конкретни задачи. Всички тези компоненти обикновено са монтирани на рамка, която може да бъде фиксирана, или (в повечето случаи) на мобилната станция за решаване на проблема за съответно движение в областта.

Селскостопанска техника, е класифицирани в следните основни групи: машини за обработка на почвата; машини за сеитба; култиватори; фуражни машини; машини за прибиране на реколтата на зърно, влакнодайни и зеленчукови култури, както и за почистване на плодове и ядки; транспортни и подемни машини; както и машини за сортиране и опаковане на продукти.

Машини за оран – този клас включва плугове, фрези за почва, продълбочител, брани, валяци, рампи, грейдери, и т.н. Те се използват за оран, изравняване и уплътняване на почвата при подготовка за засаждане. Машините могат да имат малки размери и ниска консумация на мощност за доставка на енергия (например, разрохкване на почвата за обработка наводнено поле) или с изключителна мощност (например, комбиниран продълбочител, бормашина-брана).

Сеялки – тази група включва сеялки, за разширяване на струята и са предназначени за премахване на семена от силоз и въвеждането им в почвата на дълбочина от установена постепенно сеитба или равномерно разпръскване на семената на терена. Саксиите могат да имат много проста структура – механизъм за засаждане или супер сложно оформление (средства за едновременно прилагане на торове, пестициди и хербициди).

Култиватори – те включват ротационни мотики, култиватори за премахване на нежелани плевели и треви, които се конкурират с полезни растения в борбата за влага и пречат на реколтата. Те допринасят и за подобряване на почвата, увеличаване на капацитета за изсушаване и облагородяване.

Scroll to Top