Кои застрашава вашето здраве докато спите у дома

Знаете ли, че прах и акари могат да предизвикат развитието на различни алергии. Основно са познати тези симптоми на алергии: чест алергичен ринит; Бронхиална астма; конюнктивит; дерматит; алергозии; ангиоедем.

Как да се отървете от акари в апартамента?

Има редица правила, които трябва да са съобразени от всяка жена. Първо, трябва редовно щателно почистване на апартамента. Вижте повече тук за почистване на апартаменти.

Намаляване броя на мека мебел, изхвърляне на мебели, предпочитания на кожена тапицерия или неговите заместители е друга важна стъпка, която е добре да бъде съобразена.

Махнете от къщата всички килими и черги с естествен косъм и ги почистете, а когато това е непосилно, поради захабявания и износване, опитайте директно с отстраняването им.

Съхраняването на голям брой меки играчки, възглавници с пух и пера синтетични аналози също е крачка напред за вашето здраве.

Направете мокро почистване в целия апартамент, което да е споходено от триене на повърхността. Използвайте кофа с вода, която да поставите 8-10 супени лъжици сол.

За по стари легла с метална рамка, не заравяйте да забършете с влажна кърпа, а когато рамката е ръждясала, вижте, кой може да ви помогне за някои хамалски услуги.

Трудно е да се каже, как да се отървете от акари в дома напълно, но да ги намалите до безопасно ниво е напълно възможно, ако не бъдат предприети мерки. Насекомите не харесват ниски температури, затова възглавници, одеяла, спално бельо и други предмети, могат да бъдат държани на студено през зимата, а в лятото да се изнасят често на слънчева светлина. Акарите не обичат и ултравиолетовите лъчи, така, че това е опция, която може да ви избави от вредното им влияние.

Добра битка у дома с акарите може да постигнете и с прахосмукачка с модерни аквафилтри. Невъзможно е за тази цел да се използват конвенционалните модели. Те само ще допринесат за отглеждане на микроорганизмите. Яйца и изпражненията са толкова микроскопични, че борбата с тях трябва да е постоянна и упорита. Започнете със спално бельо, одеяла, играчки и други покривала за мебели, като редовно измивате в гореща вода. Използвайте почистващи препарати, които намаляват жизнеността на индивидите и тяхното снасяне. Периодично намалявайте влажността на въздуха до 40% и поддържане на помещенията сухи може да доведе индивидите до смърт. Всички мерки обаче трябва да бъдат вземани комплексно, за да се гарантира трайно избавяне от всички микроби.

Scroll to Top