Бърза помощ в градината

Може от години да сте любители на градинарството, но да не забравяме, че всеки посев и култура си има своята специфика и най-общо казано всяко нещо си е цяла наука. За да навлезете в дебрите на градинарство, овощарство, земеделие се искат години време. Ние ще се опитаме да спестим една малка хилядна от всичко това. Преди обаче да започнем, вижте за части за трактори, в случаи, че вашият трактор се нуждае от подмяна на такива.

Пролетта събужда болести по лука – знаете ли, че луковата муха може изцяло да унищожи кромиденият лук. Тя напада и чесънът, колкото и невероятно да звучи. Дори аромата на тези зеленчуци не е достатъчен, за да им помогне. Тогава и вие трябва да се включите в борбата. Неприятелят муха, който напада луковите, зимува в почвата, подобно на какавидата. Първите излюпили се мухи се появяват в средата на април и началото на май. Още с появата на люляците. Женските се появяват и снасят яйцата си направо в листата на лука, по луковиците, в почвата и около растението. Излюпените ларви се вгризват в основата на листата. Постепенно изгризват стеблата и се докопват до луковицата. Изгризаните места ферментирт и придобиват гниещ аромат. Така загиват. Нападнатите растения се развиват бавно, изсъхват, полягат и лесно се служат. Ларвите увреждат и скилидките на чесъна, в резултат на което те също загниват. Това обаче не е всичко. Нападателят развива две поколения годишно. Мухите от второто поколение повреждат късно засадения лук. За да се намалят нападенията от луковата муха, насажденията трябва да се редуват с други култури. Ранното засаждане на лука е важна мярка за борба с луковата муха. За пълноценна и качествена борба с този вредител по градинските култури се препоръчва пръскане още в началото на април месец. Разберете повече за аминокиселините.

Преглеждайте лука за мана – това е най-опасната болест по лука, която за кратко време може да унищожи цяла реколта. Болестта се познава по елиптични бледожълти петна по лука и хурките, които постепенно нарастват, сливат се и правят така, че върховете да засъхват.

Научете и за фирма за премахване на всякакви дървета.

Scroll to Top