Как да намерите евтини самолетни билети

Има много причини, поради които полетите са скъпи, а самите авиокомпании са подложени на натиск да реализират печалба. И въпреки, че цените на петрола са паднали значително, авиокомпаниите намаляват цените на билетите.

Всеки ден авиокомпаниите предлагат стотици сделки от най-евтини цени до нормални сделки с намалени цени на авиобилет, за да се конкурират с други авиокомпании. Евтините билети са там, ако знаете как да ги намерите.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да намерите евтини полети и сделки:

  1. Бъдете гъвкави с дата за пътуване

Цените на самолетни билети варират в зависимост от деня, седмицата, време на годината и предстоящи празници. Тогава и самолетните билети могат да са по-високи или по-ниски.

Винаги е по-евтино да се лети през средата на седмицата, отколкото за уикенда, тъй като повечето хора пътуват в почивните дни и съответно местата се изчерпват по-бързо. Цените също са малко по-евтини, ако летите след основен празник. Рано сутринта или късно вечер полетите са по-евтини, защото по-малко хора искат да пътуват в тези часове. Преди да се ангажирате с вашето заминаване, не забравяйте да проверите за други дати, за да вземете най-евтините билети. Дори разликата от един ден може да означава стотици в спестявания.

  1. Бъдете гъвкави с вашата дестинация

Винаги има сделка за някои дестинация по света и ако сте достатъчно гъвкави за мястото, където искате да отидете, то със сигурност ще попаднете на добра сделка.

  1. Летете с изгодни превозвачи

Нискобюджетните авиокомпании обслужват много дълги разстояния, което прави възможно пътуването със самолет до всяка точка, по целия свят за малко пари. Това при условие, че обичате да пътувате ще е в голям плюс за вас.

Много пъти нискотарифните авиокомпании предлагат билети, които покриват само данъците.

Работейки с различни авиокомпании и специални оферти, можете да спестите много. Този метод не е за всеки, обаче трябва да разберете много и различни маршрути и да проверите различни авиокомпании според избраната дестинация.

Scroll to Top