Има ли идеален автомобил

Идеята за най-добрата кола винаги е вълнувала хората по света. Тук дори няма значение дали сте или не шофьор, когато пред вас стои един лъскав автомобил.

Ако и вашият е такъв или поне се стараете да му докарате безупречна визия, то научете повече за някои видове водачи за прозорци.

Марки като BMW, AUDI, VW, MERCEDES и др. вълнуват много потребители и производители. Изискванията, на които се налага да отговори съвременният автомобил са много и противоречиви. Идеалният автомобил би трябвало да е едновременно малък по размери, за да е компактен и удобен за градските улици, а в същото време да има голямо купе, така, че пътуващите да се чувстват добре докато се возят.

Към всичко това често се добавя товари мост на багажника, особено ако се плануват чести почивки и пътуване на дълъг път.

Важно също за идеалният автомобил е да е нисък, за да може да се понижава центърът на масата и да се осигури по-голяма стабилност на движение. Заедно с това трябва и да е достатъчно висок, че да има маневреност и проходимост, за да се справя с неравности и лоши пътища.

Двигателят на идеалния автомобил трябва да е мощен, за да осигури високи динамични и скоростни качества. Опитните автомобилисти знаят колко е полезно и приятно, когато се изтегля бързо машината по време на изпреварване, при сложни маневри и при градски условия в интензивно движение. Но, тук освен тези качества на автомобила е важна и икономичността му. Мощността съчетана с икономичност поне за сега е утопична мечта.

В разясняване на това дали има идеален автомобил, специалистите използват често понятието семеен автомобил или малколитражен. Реално това е и най-популярната категория в световен мащаб. Разбира се семейният автомобил не може да се нарече идеален, защото не притежава многобройни приспособления на големите автомобили, не блести с лукса си, но е сравнително евтин на разход и може да се експлоатира в градски условия и при големи пътувания.

Scroll to Top