7 ужасни грешки, които правим в блогина

Да притежавате страхотен блог е чудесно. Поддържането на блог или онлайн магазин може да бъде добре възнаградено с опит. Ако обаче вашият блог е като повечето други блогове в Интернет, то вероятно не получава много трафик. Ако това е така, то вероятно е защото попадате в една от тези 7 големи грешки.

  1. Лоши заглавия

Един от най-често срещаните проблеми са лошите заглавия. Може да имате най-доброто съдържание във Вселената, но ако заглавията ви не вземат вниманието на хората, никой няма да чете вашите мнения.

  1. Не давате отговор на коментарите

Ако хората да оставят коментари в блога и не реагирате на тях, вие правите грешка. Целта на подобни коментари е да насърчи дискусия и хората да се радват на онлайн закачки. Така че, ако хората посещават вашия блог и видят, че коментарите просто отиват в черна дупка, без да получават отговор, те няма да оставят коментар повече. Чрез пренебрегване на вашите читатели, вие се лишите от една голяма възможност за изграждане на лоялни клиенти. Разберете повече и за сео оптимизация.

  1. Нямате имейл списък

Вероятно сте го чували отново и отново, но е истина: Трябва да имате списък с имейли. Темповете на клик можете да се получат от имейл и са далеч по-добри от други инструменти за споделяне като Twitter или Facebook. Това е най-мощният инструмент, за да накарате хората да се връщат към вашия блог на регулярна основа. Всеки път, когато пишете нов пост, трябва да бъде да го изпратите на вашите абонати.

  1. Не уникално съдържание

Ако извличате съдържание от други сайтове, то това е погрешно. Чрез използване на съдържание, което е публикувано на стотици други блогове, можете да премахнете всякакъв стимул у хората да посещават вашия блог. Дори по-лошо, съдържанието на тези сайтове обикновено лошо написани, така че дори и някой да се препъва през блога ви все още, няма да се върне.

  1. Не по-централна тема

Тази грешка е често срещано сред хората, които започват първата си публикация за блог. Независимо дали пишете за маркетинг, технология, или дори някои неясни тема, вашия блог трябва да има една централна тема. Ако говорим за по малко от всичко, вие няма да може да се свържете с една последователна публика.

  1. Вие не публикувате често

За да се изградите постоянен трафик към вашия блог, можете да оставите поне няколко пъти на седмица, а в идеалния случай всеки ден. Ако сте публикували невероятни 4000 блог постове, може да се измъкнете с публикуване веднъж седмично. Но публикуване на кратка публикация в блога на всеки няколко седмици няма да намалят. Трябва да публикувате често и да изпрати тези постове на абониралите се от списъка с имейли. Ако направите това предложение, вие постоянно ще напомняте на хората да се връщат към вашия сайт, за да получат голямо съдържание. Ако се нуждаете от изработка на сайтове лесно може да потърсите и онлайн.

  1. Не насърчаване на мнения

Друга често срещана грешка е написването на блог пост и да го оставите в това състояние. Но само защото сте написали нещо, това не означава, хората ще го прочетат. Вие трябва да бъдете активни и да популяризирате съдържанието. Споделете го в Twitter, Facebook и т. н.. Не трябва да сте спам за хора, но трябва да се говори, ако искате вашето съдържание, за да бъде забелязано.

Заключение

Ако не получавате достатъчно трафик към вашия блог, има шанс да правите най-малко една от грешките, посочени по-горе. Вашата цел в момента е да определите тези грешки и да ги предотвратите. Това ще гарантира по-голям трафик в близко бъдеще.

Scroll to Top