5 съвета да се справите с мятанията нощем

Ако откриете, че от известно време се будите нощем, трудно заспивате или спите на пресекулки, мятайки се в леглото, то за вас има 5 съвета, които може да използвате, за да ви помогнат да се върнете, към спокойния сън.

  1. Вземете по-добър матрак

Ако има едно нещо, което ще даде най-голяма полза от гледна точка увеличаване на комфорта и намаляване на количеството мятания, това е „ъпгрейд“ на сегашния ви матрак Нани. Но не всеки матрак ще работи.

Мемори пяната е лесно най-добрият вариант за намаляване на трансфера на движение и ви държи през цялата нощ в пълен комфорт. Съобразените характеристики и чувството за гушкане на тялото, разпределят теглото равномерно по цялата повърхност и поддържат тялото в правилно съответствие. По този начин, тялото няма да изпитат болки и страдания, които предизвикват безпокойство.

Интересувате ли се от подобна промяна, то предприемете следващата стъпка? Можете да избегнете повече шок, като погледнете в топ матраци от мемори пяна марки.

  1. Вземете си по-добро бельо

Ако спите и винаги ви е горещо, то вземете си копринени чаршафи. Инвестирайте в дишащо органично спално бельо от памук, които съдържат най-малко 300 броя конци на квадратен инч. Ще останете на хладно и удобни през цялата нощ.

  1. Изключете светлините

Многобройни проучвания показват, че сънят на осветление поддържа мозъка и той напълно забравя за почивка. Наличието на светлината ще увеличи времето, необходимо, да заспите и също ще ви предпази от достигане на най-дълбоките фази на съня. Докато не изключите осветлението, ще подсъзнателно не може да се „измъкне“ и нищо чудно да се мятате цяла нощ.

  1. График за кофеина

Консумирането на кофеин през деня ще ви накара да се чувствате бодри, но тази бодрост ще се прехвърли и в нощта. Ако не можете напълно без кофеин, то поне опитайте да го избегнете по-късно през деня.

  1. Разработване на вечерен ритуал

Чрез създаването на модел на поведение, преди лягане, по-добрите качества ще се активират и ще започнете да тренирате тялото си, когато се очаква да настъпи време за сън. Това ще ви помогне да спите по-дълго и да се насладите на нощта.

Scroll to Top