5 от най-добрите музеи в Рим

Няма съмнение, че капиталът на Италия се дължи на невероятен културен опит. Можете да обиколите Колизеума, да видим къде Папата призовава към Божият дом и да се разходите през невероятни калдъръмени улички с вековна история.

Вечният град има толкова много музеи на световна класа, колкото едва ли някога сте си представяли.

Най-добрите музей в Рим могат да се поместят в следната листа:

Музей на римската цивилизация

Представлява модерен музей Рим, който има какво да предложи на посетителите. За да усетите истинския смисъл на града, си струва да се върнем назад във времето. В Музея на Римската цивилизация, може да видите умален модел древен Рим. Има и репродукции на някои от най-известните римски артефакти, което позволява да се получи информация около живота на императорските римско време. Музеят на Римската цивилизация, също е познат като Музей на Цивилизация Романа. Намира се на юг от града в район, наречен EUR, който се слави с интересни площади и сгради от 1930-те и 40-те години.

Национален етруски музей в район на Рим, наречен „Vigna Vecchia“, не може да пропуснете красивата Вила Джулия. Днес, на Вила Джулия се помещава Националният етруски музей. Това е най-голямата колекция от етруско изкуство в света, поместила изкуство и история. Някои от най-важните елементи в колекцията са на булката и младоженеца, в реален размер скулптура, която се оценява на повече от 2600 години.

MAXXI музей

Музеят MAXXI, съкратен от Национален Музей Деле Арт XXI е посветен на изкуството на Рим от 21-и век. Проектиран от известния архитект Заха Хадид, съвременната структура на музея MAXXI. Музеят разполага с експонати, фокусирани върху архитектура, живопис и скулптура. В него има още книжарница и кафене.

Вила Фарнесита

В 1506 г., по време на Ренесанса е издигнат в квартал Трастевере на Рим вила Фарнесита. Първоначално е собственост на банкер от Сиена, а по-късно става собственост на семейството Фарнезе към края на 16-ти век и досега. Докато вилата е с грандиозен U-образен дизайн, истинската причина за посещението е изкуството изложено в него. Някои от стените на спалнята са украсени с фрески, рисунки от Рафаело. Повечето от стаите на вилата, включително известната ложа са отворени за обществени обиколки.

Национален римски музей

Ако искате да се докоснете до по-голямата част от историята на Рим, да видите наследство и култура, тогава не пропускайте Национален римски музей. Този римски музей не побира цялата си колекция на едно място. Вместо това, експонатите са разположени в множество дестинации в целия град.

Scroll to Top