Как да прекарате 2 седмици в Бразилия

Бразилия е престорена от южноамериканската нация с различни културни влияния и грандиозно природна красота. Ако се питате как да прекарате 2 седмици в Бразилия, това може да включва някои от най-фотографираните природни чудеса, плажове с бял пясък и исторически паметници.

Добрата новина е че една трета от тропически гори в света и огромна брегова линия, правят Бразилия перфектната дестинация за хора, които обичат подобни пейзажи. В допълнение към естествената си красота, Бразилия има богата история, която може да бъде опитана, чрез впечатляващи архитектури и музеи от световна класа. Бразилия е известна с музика, храна и изкуство, пълни улици, много външни пазари и фестивали, които се провеждат през цялата година.

Туристите в Игуасу, Фоз до Игуасу

Започнете вашата бразилски почивка с престой в оживения, мултикултурен град Фос ду Игуасу. Лицето на Аржентина в бразилски състояния на Парана, Фос ду Игуасу е най-добре познат с мрежата на гигантски водопади и каскада по нейната граница.

Куритиба

От Фос ду Игуасу, маршрутът до Бразилия ще отведе на изток до по-голям град Куритиба. Дълъг и много важен икономически център на Бразилия, Куритиба може да се похвали с реставрирана историческа архитектура като Старото кметството и колониалните сгради. В неделя, оживен пазар занаятчии с над 1000 доставчици могат да бъдат намерени на старите калдъръмени улички. Можете също да видите художествени експонати в музейният Оскар Нимайер, изключително модерна и уникална сграда, която е оформена като око. За да се вземат под внимание някои природни красоти, посещение на Ботаническата градина на Куритиба може да отведе до дворцовите оранжерии, лабиринти, френски градини и музея Ботаника.

Моретес

В един момент по време на две нощувки в Куритиба, можете да вземете на кратко пътуване до Моретес, старомоден исторически град, който е само на един час път. Дали вземете влак или автобус до Моретес, ще имате възможност да се насладите на прекрасна панорамна гледка към тропическите гори, докато пътувате надолу по височина. В града Моретес, можете да видите реставрирани църкви, които са били построени още през 1700 г., вървейки по калдъръмен път по поречието на река „Nhundiaquara“ може да опитате от храните на региона, традиционното говеждо, задушено на Парана. Това е специалитет, особено известен Моретес.

Scroll to Top